Cu un număr crescând de persoane care suferă de afecțiuni ale sănătății mintală, nevoia de terapie a devenit și mai imperativă. Terapie folosită în aceste zile pentru a găsi o soluție problemelor de sănătate mintală nu este altceva decât o psihoterapie sau, altfel spus, o terapie de vorbire.
Terapia de vorbire s-a dovedit a fi foarte folsoitoare în multe domenii ale sănătății mintale.
Vă Ajută cu Depresia
O afecțiune mentală care este foarte frecven întâlnită printre milioane de oameni din întreaga lume este depresia. Depresia se caracterizează printr-o stare de tristețe, cauzată de o situație de impas sau de nesigurnață. Depresia este o boală cronică care poate dăuna vieții unei persoane. Depresia constă de obicei în modificări ale apetitului, în sentimente de apatie și de vinovăție, precum și în probleme cu somnul.
Tratamentul poate fi de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu asemenea simptome. Un tratament de psihoterapie specific stărilor de depresie se focusează pe un sprijin emotional, precum și pe sporirea sentimentului de încredere. Un terapeut experimentat le va oferi pacienților săi un cadru privat și confortabil, cu ajutorul căruia vpr putea să se vindece. Împreună vor examina cauzele și eventualele soluții posibile ale acestor probleme. Mai mult, un terapeut vă putea ajuta aceste persoane deprimate să își construiască moduri noi de reacție și de gândire.
De asemenea, terapia va putea permite oamenilor să se întoarcă la activitățile lor anterioare, precum și la cele petrecute alături de cei dragi.
Vă Ajută cu Anxietatea
În prezent, anxietatea este o altă afecțiune mintală des întâlnită la un număr mare persoane. De fapt, numai în Statele Unite, se consideră că anxietatea se regăsește la aproximativ 18% din întreaga populație. Aproape jumătate dintre persoanele diagnosticate cu depresie se confruntă, în același timp, și cu o anumită formă de anxietate.
Este important să vă amintiți că anxietatea este diferită de stresul pe care fiecare persoană îl cunoaște. Anxietatea clinică este un simptom cronic și care se manifestă în mod continuu. Oamenii care suferă de anxietate se confruntă adesea cu sentimente dificile. De asemenea, se așteaptă mereu ca ceva rău să se întâmple, chiar și atunci când această teamă nu derivă din niciun motiv concret.
Este foarte ușor pentru o asemenea stare să aducă complicații sociale. Unora dintre oamenii care se confruntă cu anxietate le este greu să își controleze emoțiile. Ei devin prea evazivi sau prea conștienți.
Psihoterapia poate fi foarte folositoare pentru persoanele are se confruntă cu anxietatea, pentru a-și recupera echilibrul vieții. O persoană va putea oferi un context pentru emoțiile sale prin determinarea cauzelor de bază. În loc să fie paralizați de frică, ei vor putea avea o perspectivă mai clară asupra emoțiilor cu care se confruntă, să le accepte, iar, apoi, să obțină un progres real în atingerea scopurilor urmărite.
Vă Ajută cu Compulsiile sau Obsesiile
Obsesiile se manifestă prin gândurile nedorite și persistente. Obsesiile se fixează adesea pe un anumit obiectiv sau pe un anumit subiect. Pe de altă parte, compulsiile reprezintă comportamente iraționale și repetate, pe care o persoană simte nevoia să le realizeze. Deseori, oamenii apelează la compulsii pentru ameliorarea stresului rezultat din obsesiile cu care se confruntă.
Un expert în domeniul sănătății mintale va putea ajuta persoanele care se confruntă cu aceste afecțiuni, pentru a-și examina comportamentele într-un manieră obiectivă. Acestea evidențiază modul negativ de a gândi ale unei persoane și oferă compulsiilor alternative productive. Cu ajutor profesional, oamenii vor putea ieși din ciclul lor de stres.
Acestea sunt câteva dintre rolurile-cheie ale psihoterapiei în abordarea problemelor de sănătate mintală.
Comments
Post a Comment